1 במעבד מזון עם להב מערבבים את כל חומרי התחתית. מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה ומפוררת.
2 מוציאים מקערת מעבד המזון, לשים מעט לקבלת בצק אחיד (יש להימנע מלישת יתר). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר כ- 3 שעות לפחות.
3 בקערת הקצפה מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר. (את הסוכר יש להוסיף בהדרגה) להגיע לקצף יציב וחלק (לא קשה מדי).
4 בקערת ערבוב מערבבים: גבינה לבנה, תמצית וניל, קורנפלור, סוכר, חלב, ביצים וגרידת לימון, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
5 מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
6 מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות כדי להימנע משבירה של הקצף, עד לקבלת בלילה אחידה.
7 על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק הקר. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ1/2 ס"מ. בעזרת תבנית האפייה חורצים עיגול בקוטר של התחתית ומניחים את הבצק על התחתית. מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
8 יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפיה בתנור שחומס מראש ל- 220 מעלות ל- 15 דקות, אז מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות (חום בנוני) ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה (העוגה תיפול).
9 בתום האפייה מוציאים את העוגה ומניחים לקירור על משטח יציב. בזמן הקירור הראשוני מעבירים סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה.
10 את העוגה יש מקררים כיממה. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות