1 מקציפים במיקסר במשך כמה דקות את החמאה והסוכר, עד שהתערובת תופחת מעט.
מתכונים לראש השנה
2 מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה וקליפת הלימון ומקציפים שתי שניות. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד.
3 מעבדים את הבצק לכדור, יוצרים צורת נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
4 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינות, אבקת הסוכר, החלמון וקליפת הלימון. מעבירים למקרר.
5 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
6 צרים מהבצק המקורר כדורים בקוטר של 2 סנטימטר ומשטחים אותם מעט. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון ועם הבוהן יוצרים גומה עמוקה וגדולה בכל עוגייה.
7 אופים את העוגיות בתנור החם כעשר דקות, מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים מעט.
8 ממלאים את הגומה שבעוגיות האפויות למחצה בתערובת הגבינה ומניחים במרכז כל עוגייה שני גרגרי פטל.
9 מחזירים את העוגיות לתנור ואופים עשר דקות נוספות.
10 מוציאים את העוגיות מהתנור וזורים עליהן מעט אבקת סוכר.