1 מערבבים בקערה את התמרים, הסודה, קליפת התפוז והקפה. שופכים מעל מים חמים, מכסים וממתינים כשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. ממיסים בסיר את כל חומרי הרוטב. כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב, עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט (זה לוקח בערך 6 דקות).
4. שופכים לתבנית המשומנת מעט מהרוטב, עד לכיסוי התחתית.
5. טורפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או עם מטרפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומקפלים פנימה את הקמח – רק עד אחידות.
7. מערבבים היטב את תערובת התמרים ומוסיפים.
8. מעבירים לתבנית ואופים 45 דקות.
9. מצננים את העוגה מעט ומשחררים מהתבנית. מגישים עם כמות יפה של רוטב, ואם רוצים גם עם כדור גלידת וניל או שמנת חמוצה.