המצרכים :לבצק (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לקרם האגוזים:
למילוי:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את קמח השמרים, הסוכר, החמאה, הביצים, החלב, תמצית הווניל והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית עוד שתי דקות, ויוצרים צורת כדור. 3 מניחים את כדור הבצק בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 מכינים את קרם האגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים את האגוזים, החמאה, הסוכר, הביצה והקמח, ומעבדים עד לקבלת קרם אגוזים אחיד וסמיך. 5 הכנת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. 6 על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. 7 מורחים חצי מכמות הקרם על גבי הבצק בשכבה אחידה ודי דקה. 8 יוצקים מעל מעט ריבה ומורחים אותה בשכבה דקיקה. 9 מגלגלים לרולדה הדוקה. 10 בעזרת סכין חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5-6 ס"מ, ומניחים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות. 11 חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק עד שכל התבנית מלאה שושנים. 12 מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה כמעט הכפילה את נפחה. 13 מחממים תנור ל-170 מעלות. 14 מברישים את העוגה התפוחה בעדינות בביצה טרופה. 15 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה. 16 מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומחממים עד לרתיחה מלאה (חשוב לוודא שכל הסוכר נמס). 17 מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |