עוגת סולת עם יוגורט ולימוןעוגת סולת קלילה שמשלבת את שתי התוספות האהובות עלינו בעוגות בחושות: יוגורט ולימון. כן, זה אקסטרה חמצמץ, והתוצאה מרעננת וכיפית במיוחד, אבל הסוד של העוגה הוא בכלל בזיגוג היוגורט שלה. אל תוותרו עליו
אביבית פריאל-אביחי
| מחלבות גד
| פורסם 06/12/16 07:31
צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו, מחלבות גד
|
המצרכים :לתבנית בבקה בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית. 2 מכינים את העוגה: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 4-5 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים. 3 מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית. 4 אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים כ-15 דקות והופכים לצלחת הגשה. 5 מזגגים: מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית. * העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. >> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס |