קוקילידה בראוניזשרית נובק, היא מיס פטל המוכשרת פצצות, והצלם המחונן דן לב מגייסים בימים אלה כסף לספר משותף, שהולך להיות להיות הדבר הכי יפה, מפתה וטעים שראיתם בחייכם. לא מאמינים? קלטו את המתכון לדוגמה (ואז רוצו להכין)
שרית נובק
| הספר הלבן של מיס פטל ודן לב
| פורסם 28/12/20 06:50
צילום: דן לב, mako אוכל
|
הקוקילידות האלה מתחילות במתכון בסיסי לבראוניז שוקולדיים ועסיסיים, פשוט וקליל ומהיר, כזה שאפשר להכין שעה לפני שהאורחים מגיעים, אבל אפשר להכין גם מראש. הוא יחכה בסבלנות יום-יומיים בטמפרטורת החדר, 4-5 ימים במקרר ואפילו חודשיים במקפיא. מתכון כזה, שאפשר ליהנות ממנו כמו שהוא, ואפשר בקלות לקחת אותו גם למחוזות אחרים, כבסיס לקינוחים מפונפנים. המצרכים :
לבראוניז (תבנית 20 על 20):
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מכינים בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה. 3 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום ווניל. 4 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים. 5 מוסיפים את הברנדי ומערבבים (אין לכם ברנדי? אל תרוצו לקנות. אפשר להחליף באלכוהול אחר – ויסקי, רום, קוניאק, או באין ברירה – להשמיט). 6 מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול. 7 שופכים לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. 8 אופים כ-30-35 דקות עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט. זהירות לא לייבש! 9 מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות. 10 חוצים את הבראוניז באמצע לשתי שכבות. 11 מסירים את השכבה העליונה, מורחים את הגלידה על גבי הבסיס ומיישרים (אם יש צורך, משאירים את הגלידה כמה דקות על השיש, להתרככות). 12 מניחים את השכבה העליונה מעל ולוחצים קלות. 13 מכניסים למקפיא לכשעתיים. 14 מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים, או קורצים עיגולים עם חותכן עוגיות עגול. 15 מכינים גנאש: מכניסים לקערה קטנה חסינת חום שמנת ושוקולד. מחממים במיקרו, בפולסים, עד שהשמנת רותחת והשוקולד נמס. 16 מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. 17 מזלפים מהגנאש מעל הקוקילידה. בימים אלה שרית נובק והצלם דן לב השיקו פרויקט הדסטארט לתמיכה בפרויקט שלהם - ספר משותף. הספר הלבן של מיס פטל ודן לב הוא ספר בישול, אפיה וצילום שכולו שילוב של שני עולמות טעימים במיוחד, מלווה בצילומים מרהיבים. לתמיכה בהדסטראט |