המצרכים :לתבנית בגודל 20X20:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אלומיניום או נייר אפייה. משמנים אותו קלות. 2 ממיסים את החמאה והשוקולד ביחד בסיר בינוני על אש נמוכה (או בבן מארי: קערה גדולה שמונחת על סיר עם מים רותחים, כשהקערה לא נוגעת במים עצמם), תוך כדי ערבוב תכוף (עדיף עם מטרפה). 3 כשכמעט כל השוקולד נמס, מורידים מהאש ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. באותו אופן מוסיפים את הביצים (ביצה אחת בכל פעם), תמצית הווניל, אבקת הקקאו והקמח, כאשר מערבבים אחרי כל הוספה. 4 שופכים חצי מהבלילה לתבנית המרופדת והמשומנת. אם ממרח הלוטוס נוקשה - מחממים אותו מעט (שניות ספורות במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ומניחים, במרווחים שווים, כפיות מהממרח על גבי הבלילה שבתבנית. מוזגים מעל, בעדינות, את יתרת בלילת הבראוניז כך שתכסה באופן שווה את כל גבעות הלוטוס הנמוכות. אם צריך - מורחים מעט עם פלטה או כפית קטנה, כך שלא יראו את הממרח מלמעלה. 5 אופים בתנור החם 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם פירורים לחים. 6 מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי על רשת. לפני ההגשה, בוזקים מעל מעט אבקת סוכר. לבלוג של נועם - פצפוצים. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה עם לוטוס ובלי אפייה>> והנה חיתוכיות שוקולד פריכות וטעימות |