הבסיס לכל עוגה בחושה שתכינומפנטזים על עוגת מייפל? שיש? תפוחים? אולי עוגת אלפחורס? המתכון הבא יסדר אתכם בכל פעם שתרצו להכין עוגה בחושה - ולא משנה איזו. מכינים את בלילת הבסיס, בוחרים תוספות - ויש עוגה רכה וטובה. זה עד כדי כך פשוט
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 16/05/19 07:15
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
לפני הכל, כמה כללים:* הקצפת הביצים גורמת לעוגות להיות אווריריות ורכות, אז אל תדלגו עליה. השתדלו להקציף אותן היטב, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד.
* הסכנה הגדולה ביותר שאורבת לעוגה בחושה היא ערבוב יתר של הבלילה, שגורם לה לצאת קשה צמיגית.
* קליפת הדרים או תמצית טעם יכולה לשנות לגמרי את העוגה שלכם, אז אל תתעצלו ותשתמשו בהן.
* חשוב לחמם את התנור עד הטמפרטורה הנדרשת לפני שמכניסים את העוגה לאפייה, ולא לפתוח את דלת התנור במהלכה.
* אפשר להחליף עד 30 אחוז מכמות הקמח במתכון בקמח מלא.
* תוספות כמו פירות, אגוזים ושוקולד צ'יפס כדאי לערבב בקערה עם כף קמח לפני שמוסיפים אותן לבלילה. ככה הן לא ישקעו לקרקעית העוגה במהלך האפייה. המצרכים :לתערובת הבסיסית (3 תבניות אינגליש קייק):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מקציפים את הביצים במיקסר (לא צריך להפריד) יחד עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה וגבוהה. 3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, מיץ תפוזים, וניל ושמן. 4 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה. זהירות לא לערבב יותר מדי. 5 מחלקים את הבלילה ל-3 קערות (אם רוצים להוסיף להן תוספות), מוסיפים את התוספות שרוצים, מערבבים ומעבירים לשלוש תבניות אינגליש קייק משומנות. 6 אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגות קפיציות ושזופות וקיסם שננעץ בהן יוצא עם מעט פירורים לחים. אפשרויות לטעמים: * לעוגת תפוחים וקינמון: מוסיפים לבלילה 2 כפות קינמון, קורט אגוז מוסקט, 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ו-2 תפוחי גרני סמית מקולפים וחתוכים לקוביות. * לעוגת אלפחורס (קוקוס וריבת חלב): מוסיפים לבלילה 100 גרם קוקוס לבן וקליפה מגוררת מתפוז אחד, ואחרי שהעוגה מתקררת מצפים אותה בכוס ריבת חלב. * לעוגת מייפל: מוסיפים לבלילה 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ומיד אחרי האפייה שופכים עליה כוס סירופ מייפל. * לעוגת טחינה: מוסיפים לבלילה חצי כוס טחינה גולמית וחצי כוס סילאן או דבש, וכשהעוגה יוצאת מהתנור מפזרים עליה שערות חלבה. * לעוגת גזר: מוסיפים לבלילה חצי כוס צימוקים, 3 גזרים מגורדים דק בפומפייה, כף קינמון, קמצוץ ציפורן ו-4 כפות סילאן. * לעוגת שיש: ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר או חלב יחד עם כף נס קפה מעורבבת עם כף מים חמים ו-125 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים, שופכים על הבלילה בתבנית ויוצרים טקסטורת שיש בעזרת סכין. * רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב. |