1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות של כס"מ.
3 ממיסים את הסוכר במחבת על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענבר. מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון, אם רוצים, מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות. משאירים בצד להתקרר.
4 מרדדים את בצק העלים קלות למלבן על נייר אפייה. חותכים החוצה 5 ס"מ מכל אחת מפינות הבצק (כדי ליצור קצוות בצק שיכסו את המילוי משני הצדדים), ואת הצדדים של הבצק חותכים לרצועות סימטריות ברוחב כ-1.5 ס"מ ואורך 7-8 ס"מ. את השטח במרכז הבצק משאירים שלם.
לא הבנתם? הנה, ככה מקפלים | צילום:
אולגה טוכשר, mako אוכל
5 מורחים את ממרח הלוטוס במרכז הבצק, מניחים מעליו את תערובת התפוחים (ללא קרמל נוזלי במידה ונוצר) ו"קולעים" את השטרודל: קודם כל מקפלים את שני הקצוות, ואז לוקחים לסירוגין רצועה מצד ימין ומצד שמאל ומניחים אחת מעל השנייה עד שמגיעים לקצה.
6 טורפים את הביצה ומברישים את השטרודל. מעבירים יחד עם הנייר לתבנית אפייה ואופים 20-30 דקות, או עד שהבצק משחים.
7 מוציאים מהתנור, מקררים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. מומלץ עם כדור גלידה בצד.
• שומרים במקרר. לפני הגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.• אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס צימוקים או חמוציות.
>> בפעם הקודמת הכנו כאן תחתיות בצק פריך עם מוס לוטוס
>> וככה מכינים ביצה קשה מושלמת