1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים כלים אישים.
2 מעבירים את הקמח, הקקאו, המלח והסוכר ניפוי, ישר לתוך קערת מיקסר.
3 מערבבים במטרפה את החלב, הביצים, החמאה ותמצית הווניל, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים יחד לקבלת תערובת אחידה.
4 מחלקים לכלים האישים המשומנים (ממלאים עד חצי מהגובה).
5 בכלי נפרד מערבבים יחד סוכר חום וקקאו. זורים את התערובת על הבלילה שבתוך הכלים.
6 יוצקים בזהירות מעל הכל את המים הרותחים (בשלב זה הכלים מלאים כמעט עד הקצה).
7 אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה מרגישה ספוגית וקפיצית למגע.
8 להגיש מיד עם כדור גלידה או שמנת מתוקה מוקצפת.
הערות:
* היות שהכלים מלאים מאוד לאחר הוספת המים, מומלץ להניח אותם מבעוד מועד על תבנית אפייה.
* אפשר להכין את אותו מתכון בתבנית אחת של 30X30 ס"מ, משך האפייה אז מתארך לכ-35 דקות (לא לנסות בתבנית קפיצית, וגם לא בתבניות אלומניום וסיליקון, שלא תמיד יציבות מספיק והנוזל החם עשוי להישפך מהן בדרך לתנור).
* אחרי הוספת הרוטב המצב אכן נראה בלתי אפשרי...... אבל שווה להאמין!