1 מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו לישה את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
2 מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
3 עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
4 מכינים את המילוי: מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש. מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספגים בפרג.
5 מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב את שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.
6 מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי פרג.
8 סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>>> כל המתכונים לאוזני המן