לבצק:
1 מחממים תנור ל170 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים חמאה, סוכר, קמח, קורנפלור ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את הביצה, תמצית וניל, מיץ וגרידת לימון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
4. משטחים את הבצק בתבנית, דוקרים אותו מעט במזלג ומצננים כרבע שעה. אופים את הבצק כ12-15 דק', עד שהוא מזהיב. מצננים לחלוטין.
לשכבת טופי – קרמל רך:
1 בסיר קטן מעל להבה בינונית מניחים חלב מרוכז, סוכר, חמאה, גלוקוזה ומלח ומערבבים יחד עד שמתקבלת תערובת טופי סמיכה. התערובת מוכנה ברגע שהיא מצפה כף עץ ולא נוזלת ממנה ישר (בדומה לקרם אנגלז).2. מוסיפים פנימה את הוניל ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת הטופי על בסיס הבצק פריך ומצננים כחצי שעה במקרר או במקפיא.
לציפוי טראפל שוקולד:
1 מחממים יחד את השמנת המתוקה, הקפה והשוקולד במיקרו עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על גבי שכבת הטופי. מצננים את הממתק לחלוטין כשעה במקרר.
2. פורסים את הטוויקס לריבועים או מלבנים אלגנטיים ומגישים בטמפ' החדר (למרות שגם קר מהמקרר זה נפלא).
3. מקשטים בכמה גרגרי מלח ים אטלנטי מעל כל אצבע.