המצרכים (6 מנות):
לבצק בריוש:
אופן ההכנה:1 מכינים את בצק הבריוש: מערבבים שמרים וקמח, מכניסים לקערת מיקסר, מוסיפים מיד סוכר, ביצים וחלב. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה במשך 2 דקות על מהירות איטית (מהירות 2 במיקסר ביתי), ומוסיפים את המלח. 2 ממשיכים ללוש כ-4 דקות במהירות איטית. מוסיפים את קוביות החמאה במהירות ברצף זו אחר זו, וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות במהירות בינונית (מהירות 4). תוך כדי לישה חשוב לעצור מדי פעם ולגרד את דופן הקערה כדי שכל הבצק יעבור לישה אחידה. אחרי כל הלישות האלה, מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח. 3 מכדררים את הבצק: יוצרים כדור מתוח, מניחים על מגש מקומח, מפזרים מעט קמח מלמעלה, מכסים בניילון נצמד צמוד ומכניסים לקירור ל-90 דקות. 4 מוציאים את הבצק, דופקים עליו עם היד כדי להוציא את האוויר ויוצרים שוב כדור. מקמחים את הבצק מעט ושמים ניילון נצמד. מכניסים למקרר (או למקפיא - אם הבצק לא לעבודה באותו היום או למחרת). 5 הכנת הבריוש: מפזרים את פצפוצי השוקולד מעל הבצק ודוחסים אותם לתוך הבצק. ניתן גם ללוש מעט את הבצק עם היד, אך בזהירות - שהשוקולד לא יקרע את הבצק. ומסדרים בתבניות של טארטלטים | צילום: שחר פליישמן, אופים שמרים, הוצאת קוראים6 מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות, מגלגלים לכדורים ומניחים בתבניות. מכסים בניילון נצמד, כדי שהבצק לא יקבל קליפה עבה מדי, ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך 40 דקות. לקראת סיום התפיחה מורחים ביצה. אחרי 10 דקות מורחים שוב, ואופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות. מצננים ומוצאים מהתבנית. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר. צריכים עזרה עם הכמויות? היכנסו לטבלת ההמרות שלנו טיפים: 1 אין בעיה להקפיא את הבצק למשך 6 ימים ולהפשיר במקרר במשך הלילה. 2 חשוב מאוד להשתמש בחמאה יציבה, משום שזה ייתן לבצק את הגמישות והשומניות. 3 מצד שני, לא יהיה אפשרי להטביע בבצק חמאה לגמרי קרה וקשה. 4 אם מכינים את בריוש השוקולד בצורת מיני (פחות בצק) אופים פחות זמן, בין 8-10 דקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אופים שמרים, גלית והנס ברטלה, הוצאת קוראים, 139 שקלים |