המצרכים :(ל-12 מאפינס)
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180מעלות. 2 מערבבים בקערה גדולה (אין צורך במיקסר) ביצים, חלב, שמן ותמצית וניל. 3 מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, סוכר ומלח. 4 מאחדים בערבוב קצר בין שתי התערובות עד לקבלת בלילה אחידה (חשוב להקפיד על ערבוב מינימלי בשביל לא לפגוע במרקמם העסיסי והרך). מוסיפים לבלילה את התוספת הרצויה. 5 יוצקים בערך כף גדושה מהבלילה לתוך תבנית שקעים (אפשר גם להשתמש בכף גלידה). מוסיפים קישוטים אם רוצים. 6 אופים כ20-25 דקות או עד הזבה. * במקום שמן ניתן גם להשתמש ב-120 גרם חמאה מומסת (או תחליף צמחי). אפשרויות לטעמים: * למאפינס פירות יער ושקדים: מוסיפים לבלילה 50 גרם שקדים פרוסים לקישוט ו-150 גרם פירות יער קפואים או טריים. פירות יער קפואים או טריים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל* למאפינס דאבל שוקולד: מוסיפים לבלילה 2 כפות אבקת קקאו ו-100 גרם שוקולד צ'יפס מעורבב עם כפית קמח. * למאפינס בננה שוקולד: מוסיפים לבלילה 2 בנוות חתוכות לקוביות ו-100 גרם שוקולד צ'יפס מעורבב עם כפית קמח. מרקם עסיסי ורך | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל* למאפינס תפוח קינמון: מוסיפים לבלילה 2 תפוחים מגורדים/מקולפים וחתוכים לקוביות, וכף קינמון. ניתן לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל* למאפינס עוגת גזר: מוסיפים לבלילה 2 גזרים מגורדים, 50 גרם צימוקים, 50 גרם אגוזי מלך קצוצים וחצי כפית קינמון. תהיו יצירתיים עם תוספות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |