1 מחממים תנור ל-180º.
2 ממיסים את החמאה במחבת. כשהחמאה נמסה כמעט לחלוטין מוסיפים את שני סוגי הסוכר וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3 מסירים מאש ומניחים לתערובת להתקרר כמה דקות, עד שהיא כבר לא רותחת.
4 שוברים ביצה לתוך המחבת ומערבבים אותה במרץ לתוך התערובת.
5 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
6 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.
7 אופים כחמש-עשרה דקות.
* אפשר לאכול את העוגייה בעודה חמה עם כפית, או לחכות שהיא תתקשה ולחתוך אותה עם סכין. * שימו לב שאתם לא משתמשים במחבת עם ידית מפלסטיק.* חשוב לחכות שהתערובת תתקרר מספיק לפני הוספת הביצה, אחרת היא עלולה להתקרש מהחום.* עדיף להשתמש בשוקולד קצוץ מאשר שבבי שוקולד צ'יפס קנויים, מאחר והם נטעמים טוב יותר בתוך בלילת העוגה.