1 מערבבים את הקמחים ומחלקים לשתי קערות, אחת עם 70 גרם והשנייה עם 100 גרם. לקערה עם ה-70 גרם מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
2 בקערה נפרדת מערבבים חלב קוקוס עם סוכר וקורט מלח עד שהסוכר נמס (אפשר לחמם 30 שניות במיקרוגל כדי לעזור לסוכר להתמוסס יותר מהר). מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומיץ לימון ומערבבים היטב.
3 מוזגים שליש מתערובת הנוזלים לקערה עם הקמח והקקאו ולשים לבצק חום אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מהנוזל. מוזגים את שארית הנוזל לקערת הקמח השנייה ולשים לבצק לבן וחלק.
4 מרדדים את הבצק הלבן למלבן בעובי חצי ס"מ. מרדדים את הבצק החום למלבן בגודל זהה למלבן הבצק הלבן. בעזרת מברשת אפייה מושחים את הבצק הלבן במעט מים, ומניחים עליו את הבצק החום בצורה חופפת. מהדקים מעט עם הידיים ומגלגלים את שני הבצקים יחד לקבלת גליל שמנמן. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
5 מוציאים את גליל הבצק מהמקרר, פורסים לפרוסות דקות ומרדדים מעט את הפרוסות כדי לדקק אותן אפילו יותר (זה יתרום לפריכות שלהן לאחר הטיגון).
6 מחממים בסיר קטן שמן לחום בינוני ומטגנים את העוגיות כדקה או שתיים עד להשחמה קלה. זהירות לא לשרוף.
7 מוציאים את העוגיות לצלחת מרופדת נייר סופג ומניחים לצינון.
לפוסט המלא בבלוג מכופפת מקלות
בתיאבון!