המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. שמים את החלב המרוכז ועוגיות הלוטוס בקערה, ומערבבים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול. 2 משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ (מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה), ומקפיאים למשך הלילה. 3 פורסים את הגלידה בזריזות לקוביות של כ-4 ס"מ בעזרת סכין חדה, ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. מסדרים את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושומרים במקפיא (חשוב שקוביות הגלידה יהיו קפואות היטב לפני שמצפים אותן). 4 ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר, מוסיפים שמן ומערבבים. מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי. 5 מניחים את קוביות הגלידה על מזלג (אחת בכל פעם), וטובלים בשוקולד המומס. מניחים מיד על התבנית (חשוב לעבוד במהירות ובחדר ממוזג היטב). מעבירים להקפאה לכמה שעות עד להתייצבות מלאה. * בימי הקיץ הלוהטים מומלץ לעבוד בחדר ממוזג, ולוודא שהמקפיא מכוון להקפאה מקסימלית כדי שהגלידה תהיה יציבה כמה שיותר. לבלוג של ענבל - פיית העוגיות >> בשבוע שעבר התפנקנו על טארט נהדר >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
|