1 מחממים תנור ל-°180. מערבבים את התה עם התמציות ומניחים בצד. 2. מאחדים את הקמחים, מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים בעזרת מזלג. מניחים בצד. 3. מקציפים את החלמונים עם השמן בקערה עד שמסמיך, ומוסיפים מחצית מכמות תחליף הסוכר. ממשיכים להקציף לתערובת תפוחה. 4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם יתרת תחליף הסוכר ועם המלח. 5. מאחדים את שתי התערובות בעדינות בתנועות קיפול – לא מערבבים יותר מדי, כדי שהקצף לא יישבר. מקפלים לתוך הקצף את תערובת הקמח ואת תערובת התה לסירוגין בעזרת מרית. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים 35-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
לעוגת פירות: פורסים ומכסים בשכבת תותים טריים מעורבים בקצפת עם מעט ממתיק מלאכותי ותמצית וניל.
לעוגת שיש: מכינים את הבלילה כמו במתכון המקורי. תמצית התפוז ותה התפוז הם לא חובה. אפשר להחליף את התה בתה רגיל או להשתמש בקפה לא חזק, שייתן עוגת שיש מוקה-קקאו.
שומרים בצד שליש מן הבלילה. יוצקים את יתרת הבלילה לתבנית אינגליש קייק מוארכת מרופדת בנייר אפייה. לשליש התערובת ששמרנו מוסיפים 21/2 כפות קקאו ותחליף סוכר שווה ערך ל-3 כפות סוכר ומקפלים. יוצקים לאורך מרכז הבלילה שבתבנית, ומחדירים פנימה בעזרת סכין, עד לתחתית, ליצירת אפקט שיש דו שכבתי.
לעוגה עם ציפוי שטרויזל (אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או בתבניות מאפינס): מערבבים תחליף סוכר, סירופ מייפל, קינמון וקמחים. מניחים את המרגרינה בתערובת ומפוררים אותה באמצעות קורצן עוגיות או 2 סכינים. מוסיפים אגוזים ומערבבים בעדינות, רק עד לקבלת תערובת פירורית. מכינים את העוגה. יוצקים מחצית הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או לגביעי מאפינס. מפזרים מחצית מהשטרויזל על הבלילה. מכסים בשארית הבלילה. מפזרים את יתרת השטרויזל ואופים כמו במתכון המקורי.