המצרכים (20 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערית את השמרים, המים וחצי מכמות הסוכר ומניחים בצד כ-15 דקות, עד שעולות בועות. 2 מעבירים את התמיסה לקערת המיקסר, מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לשמן לטיגון, ומערבבים במהירות גבוהה עד שנוצר בצק חלק ומעט נוזלי. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעתיים, עד להכפלת נפח הבצק. 3 מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 180 מעלות (עד שהשמן חם אך לא מעשן). 4 אוספים בלילה עם כף ובעזרת כף נוספת מורידים אותה לשמן, כך שנוצר כדור. ממשיכים כך ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. 5 מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, מטפטפים על הסופגניות דבש, זורים שומשום קלוי ומגישים מיד. * הכנת לוקומדס עם חור, כמו בתמונה, היא אפשרית אך דורשת מיומנות רבה: צובטים חופן מהבלילה בתנועת יד אחת חלקה ומשחררים אותה בעדינות לתוך השמן המבעבע. תוך כדי כך מנקבים חור במרכז, ברגע המדויק שבו הבלילה והשמן נושקים. עוד מתכונים לסופגניותומתכונים ללביבות |