עוגת ביסקוויטים בקלי קלותתנו לילדים להכין לכם (ולהם) את העוגה הכי נוסטלגית שיש, כמעט בלי עזרה בכלל. ביסקוויטים, מילוי קרמי ולמעלה - שוקולד. מי צריך יותר?
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
נוסטלגיה היא סוג של תבלין. יש מאכלים שטעימים יותר רק בגלל שהם זכורים לנו מהילדות. היה לי פעם חבר קיבוצניק שאהב פתיתים אבל רק כשהם דביקים, בגוש אחד ובלי מלח. למה? כי ככה בישלו אותם אצלו בקיבוץ. לפעמים אני חוששת להכין מאכל שזכור לי בתור "הכי טעים בעולם" רק מהפחד שאם מסירים ממנו את הנוסטלגיה, כלומר – נותנים אותו לגמדות הבית לטעימה, מגלים שהוא בעצם לא הכי מוצלח. אבל יש דברים שהנוסטלגיה אומנם מוסיפה לרמת החיוך והעונג שהם מייצרים, אבל מכינים אותם מסיבה אחת בלבד – הם פשוט נורא טעימים! כזאת היא עוגת הביסקוויטים. מאז שאני ילדה אני מכינה אותה באותה צורה בדיוק, בלי לשנות כלום והיום גמדות הבית מכינות אותה (כמעט) בלי עזרה שלי. זמן ההכנה שלה אפסי וכולם, אבל כולם, אוהבים אותה. המצרכים :
למילוי
לציפוי
אופן ההכנה:1 מקציפים יחד את כל חומרי המילוי לקרם יציב. 2 מערבבים בצלחת עמוקה 1/2 כוס חלב ותמצית וניל. טובלים ביסקוויט בחלב (טבילה מהירה וקצרה) ומניחים בתבנית מלבנית של 30X18 ס"מ. יוצרים כך שכבת ביסקוויטים. 3 מורחים בעדינות מחצית מהקרם על הביסקוויטים. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים. מורחים את שאר הקרם ומכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית. 4 ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת לציפוי, חצי דקה בכל פעם, ומערבבים. ממשיכים עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הציפוי על העוגה. מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |