1 מערבבים את החמאה המומסת עם שני סוגי הסוכר, הווניל והביצה.
2 מנפים לתוך קערה את הקמח עם המלח ואבקת הסודה. מערבבים היטב.
3 מערבבים יחד את שתי התערובות עד שהן מתאחדות לבצק דביק. מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים.
4 מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים שווים (לעוגיות גדולות או ענקיות).
5 מוסיפים לכל כדור את התוספת הרצויה ובוחשים אותה פנימה בעזרת 2 כפיות.
עוגיות הבית ושלל תוספות אפשריות. סיר פלא | צילום:
נמרוד סונדרס, סיר פלא
מכניסים את התוספות לעוגייה. סיר פלא | צילום:
נמרוד סונדרס, סיר פלא
6 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
7 מסדרים את העוגיות בתבניות ברווחים גדולים.
8 אופים 10-12 דקות לעוגיות נימוחות או 13-15 דקות לפריכות. העוגיות רכות כשהן יוצאות מן התנור, אבל הן מתקשות אחרי הצינון.
למתכון השלם והמפורט בבלוג "סירפלא"