1 מחממים מראש תנור לחום בינוני–גבוה (180 מעלות). משמנים קלות תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ. 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת או בכפות הידיים, בקערה גדולה, מפוררים את החמאה עם הקמח והסוכר לקבלת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים מים, כף אחר כף, ולשים יחד רק עד שנוצר כדור בצק. 3. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעלה בעובי אחיד בקוטר של כ-30 ס"מ. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית האפייה. מהדקים בקלות על תחתית התבנית ושוליה. חותכים את עודפי הבצק עם סכין. 4. טורפים (לא מקציפים) את השמנת עם ביצים, החלב המרוכז ותמצית הווניל. יוצקים על תחתית הפאי, חוצים את המשמשים ומניחים את החצאים בבלילה כשהקליפה כלפי מעלה, בצורה סימטרית. 5. אופים במרכז התנור כ-30 דקות או עד שהמלית מתמצקת. אפשר להגיש את הפאי כשהוא חמים, בליווי קצפת או גלידה, או לאחר קירור.