עוגת שוקולד מופחתת שומןהבטחנו ואנחנו מקיימים: עוגת שוקולד בריאה, מופחתת שומן וקלוריות, שתעשה לכם נעים בדיאטה
צילום: istockphoto
|
המצרכים :לעוגה:
לקרם:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שוטפים את הדלעת, חותכים לחתיכות גסות ומכניסים לתנור עד לריכוך. מטגנים בצל עם כף שמן עד שהוא משחים ונהיה מתוק, מוסיפים כפית סוכר וכפית קינמון ומערבבים. כאשר הדלעת רכה, מוציאים אותה מהתנור ומחכים שתתקרר. מכניסים את חתיכות הדלעת לתוך מסננת פסטה (רצוי ממתכת) ומועכים אותן בעזרת אגרוף כף היד עד שמתקבלת עיסה סיבית. תוך כדי פעולת המעיכה המים שנותרו בדלעת לאחר האפייה נוטפים דרך חורי המסננת. יש לסחוט את המים מהדלעת כמה שיותר. מוסיפים את עיסת הדלעת לתוך המחבת עם הבצל וממשיכים לטגן כדקה נוספת תוך ערבוב הדלעת והבצל ביחד. 3 לתוך קערה גדולה שוברים 2 ביצים ומוסיפים עוד חלבון ביצה, מוסיפים גם סוכר ושמן ומערבבים במיקסר. לאחר מכן מוסיפים קמח לבן, קמח מלא, אבקת אפייה, ממרח תמרים ואבקת חרובים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הדלעת והבצל ומערבבים. 4 קוצצים את כל אגוזי המלך לחתיכות קטנות, מפרישים הצדה כחצי כוס להכנת הקרם, ומערבבים את היתר לתוך הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה. שמים נייר אפיה בתבנית, שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180C לכ- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 5 הכנת הקרם: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול על אדים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה קטנה קורנפלור ואבקת חרובים עם מעט חלב קר עד שלא רואים גושים ומתקבלת תערובת אחידה. לאחר שכל השוקולד נמס מוסיפים את תערובת החלב עם הקורנפלור והחרובים לשוקולד המומס עם החלב ומערבבים עד להסמכה. מחכים שהקרם יתקרר מעט ויוצקים אותו על העוגה. מפזרים מעל הקרם את אגוזי המלך הקצוצים. * לפוסט המלא בחמוציות - בלוג תזונה, דיאטה ובריאות |