מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
עוגות ועוגיות

עוגת שוקולד מופחתת שומן

הבטחנו ואנחנו מקיימים: עוגת שוקולד בריאה, מופחתת שומן וקלוריות, שתעשה לכם נעים בדיאטה

|חמוציות| פורסם13:07
עוגת שוקולד (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה:

  • 600 גר' דלעת
  • 2 בינוני בצל
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס קמח מלא
  • ½ כוס קמח לבן
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • 2 כפיות אבקת חרובים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כף ממרח תמרים

לקרם:

  • ½ חבילה (50 גרם) שוקולד מריר
  • ½ כוס חלב
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית אבקת חרובים
  • ½ כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2שוטפים את הדלעת, חותכים לחתיכות גסות ומכניסים לתנור עד לריכוך. מטגנים בצל עם כף שמן עד שהוא משחים ונהיה מתוק, מוסיפים כפית סוכר וכפית קינמון ומערבבים. כאשר הדלעת רכה, מוציאים אותה מהתנור ומחכים שתתקרר. מכניסים את חתיכות הדלעת לתוך מסננת פסטה (רצוי ממתכת) ומועכים אותן בעזרת אגרוף כף היד עד שמתקבלת עיסה סיבית. תוך כדי פעולת המעיכה המים שנותרו בדלעת לאחר האפייה נוטפים דרך חורי המסננת. יש לסחוט את המים מהדלעת כמה שיותר. מוסיפים את עיסת הדלעת לתוך המחבת עם הבצל וממשיכים לטגן כדקה נוספת תוך ערבוב הדלעת והבצל ביחד.

3לתוך קערה גדולה שוברים 2 ביצים ומוסיפים עוד חלבון ביצה, מוסיפים גם סוכר ושמן ומערבבים במיקסר. לאחר מכן מוסיפים קמח לבן, קמח מלא, אבקת אפייה, ממרח תמרים ואבקת חרובים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הדלעת והבצל ומערבבים.

4קוצצים את כל אגוזי המלך לחתיכות קטנות, מפרישים הצדה כחצי כוס להכנת הקרם, ומערבבים את היתר לתוך הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה. שמים נייר אפיה בתבנית, שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180C לכ- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5הכנת הקרם: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול על אדים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה קטנה קורנפלור ואבקת חרובים עם מעט חלב קר עד שלא רואים גושים ומתקבלת תערובת אחידה. לאחר שכל השוקולד נמס מוסיפים את תערובת החלב עם הקורנפלור והחרובים לשוקולד המומס עם החלב ומערבבים עד להסמכה. מחכים שהקרם יתקרר מעט ויוצקים אותו על העוגה. מפזרים מעל הקרם את אגוזי המלך הקצוצים.

* לפוסט המלא בחמוציות- בלוג תזונה, דיאטה ובריאות

>> והנה עוד כמה טיפים לאפייה בריאה

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • סברי מרנן
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il