1 משרים את הצימוקים כרבע שעה בברנדי.
2 להכנת המילוי, קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות, מזלפים מעל מיץ לימון.
3 ממיסים את החמאה עם הסוכר במחבת טפלון ומטגנים את קוביות התפוחים עד שהתרככו מעט, לפחות 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
4 מוסיפים את הצימוקים עם הברנדי ומבשלים מעט, עד שהתערובת כמעט יבשה.
5 מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים. מצננים ומעבירים לכרבע שעה למקרר.
6 שוטחים עלה פילו על נייר אפייה, בעזרת מברשת מורחים בחמאה ומפזרים מעט מהאגוזים. חוזרים על השכבות והמריחה עם עוד 4 עלי פילו.
7 שוטחים לאורך הבצק חצי מתערובת התפוחים, משאירים 4 ס"מ מהקצוות.
8 מקפלים את השוליים משני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים לגלילה.
9 בעזרת נייר האפייה מעבירים לתבנית כשהתפר כלפי מטה.
10 מורחים בחמאה. מכינים גלילה נוספת.
11 אופים כ-45 דקות בחלק התחתון של תנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק הזהיב.
12 לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר. השטרודל טעים כשהוא חמים, אפשר לחמם מעט בחום בינוני בתנור.
טיפ: להכנת סוכר וניל, חוצים מקל וניל לאורכו ובעזרת סכין מוציאים את הגרגרים. מניחים את החצאים המרוקנים על תבנית אפייה ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום נמוך, 100 מעלות, עד שהמקלות פריכים. מרסקים היטב במטחנת תבלינים עם רבע כוס סוכר וגרגרי הווניל. מנפים כדי להרחיק חתיכות מקל שנותרו. מערבבים עם סוכר ושומרים במיכל אטום.