לזכרה של נירה שויאר: עוגת זיו מהספר "עוגות לכל עת"לפני 15 שנה התארחה נירה שויאר בתוכנית הבוקר לכבוד חגיגות ה-30 לספרה האלמותי "עוגות לכל עת", וחלקה עם הציבור את המתכון שלה לעוגת זיו, על שם בנה. היום, לזכרה, אנחנו מביאים לכם את המתכון
מערכת mako אוכל
| מתוך הספר "עוגות לכל עת"
| פורסם 28/07/24 10:19
![]() |
המצרכים :לבצק (תבנית אפייה קפיצית קוטר 26 ס"מ):
לקרם שוקולד:
לקצפת:
אופן ההכנה:1 הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק. משטחים שני שלישים מהבצק על תחתית התבנית. לשליש הבצק שנותר מוסיפים כף קמח ולשים שוב. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית כך שייווצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, ואופים בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב,. מקררים ומעבירים את תבנית הבצק לצלחת הגשה. 2 קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד והמרגרינה או החמאה על אש נמוכה תוך בחישה עד לקבלת קרם חלק. 3 מערבבים את הג'לטין והמים ומוסיפים לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב. מצננים מעט. ככה זה נראה לפני 15 שנה: 4 בוחשים היטב את החלמונים, הברנדי והנס קפה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. 5 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף גמיש. מוסיפים לקרם בתנועות עטיפה, יוצקים את הקרם אל התחתית האפויה ומשהים כשעה במקרר. 6 הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והנס קפה לקצפת גמישה, ומורחים על שכבת השוקולד. משהים לפחות 5 שעות במקרר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|