המצרכים :לקרם גבינה (תבנית עגולה קוטר 24):
לעוגיות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים קלות לקרם חלק. 2 ממיסים קפה בכף של מים רותחים, ומערבבים בקערה עם כוס חלב. 3 מרפדים את דופנות התבנית בשקף (לא חובה אך מסייע לחלץ את העוגה), ומורחים שכבה של קרם גבינה על הדפנות, בערך בעובי העוגייה. 4 טובלים עוגיות לוטוס בקפה טבילה קצרצרה, ומצמידים לקרם הגבינה כך שיכסו את כל הדפנות. מורחים על העוגיות שכבה נוספת של קרם, בערך בעובי העוגייה. ממשיכים ומצמידים עיגול נוסף של עוגיות, מצפים בקרם וכן הלאה, עד שממלאים את התבנית כולה בעוגיות מסודרות במעגלים. כשמגיעים למרכז התבנית וכבר לא נותר מקום, ניתן להעמיד כמה עוגיות אחת ליד השנייה, כשביניהן קרם. 5 משטחים את הקרם שנותר מעל לעוגיות ומעבירים לקירור למשך הלילה. 6 לאחר שהעוגה התייצבה מחלצים אותה מהתבנית, ומסירים בעדינות את השקף. 7 מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים מעט במיקרוגל רק עד שהממרח הופך נוזלי. מצננים קלות, יוצקים את הציפוי על העוגה ומשטחים במרית. שומרים בקירור. ו... יש לנו זברה! | צילום: דרור עינב, mako אוכל *כדי להסיר את השקף בקלות ולשמור על דפנות יפות וחלקות, ניתן להעביר את העוגה להקפאה למשך כשעה או יותר לפני שמחלצים אותה מהתבנית. *מי שמעדיף את העוגה שלו במתיקות מעודנת ובגרסה פחות מושחתת יכול לוותר על הציפוי, או להמיר אותו בציפוי שוקולד מריר. לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |