1 מתחילים עם העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות, וממקמים את מדף התנור בחלק התחתון.
2 מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון ואבקת אפייה. מניחים בצד.
3 מערבלים במיקסר את השמן, תמצית הווניל והסוכר עד אחידות. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומחכים שייבלעו בתערובת.
4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
5 מערבבים את התפוחים המגוררים פנימה בעדינות, בעזרת מרית או כף, ומערבבים מעט עד להטמעה.
6 אופים בחלק הנמוך של התנור בערך 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מניחים לצינון.
7 בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים את כל החומרים למעט תמצית הווניל בסיר בינוני, ומחממים מעל אש בינונית תוך ערבוב תמידי – עד שהסוכר נמס ומתקבל מרקם אחיד וחלק.
8 מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. בשלב הזה אפשר לשפוך את הציפוי מעל העוגה ולאחסן אותה כך, או לשמור את הציפוי בצנצנת, ולפני ההגשה לחמם 10 שניות במיקרו ולשפוך על העוגה.