1 מכינים את הבצק: שמים קמח במיקסר (עם וו לישה) ומערבבים לתוכו את השמרים.
2 ממיסים חמאה במיקרוגל למשך 30 שניות. אם החמאה לא נמסה כולה, מחממים עוד 10 שניות. מחממים מעט במיקרוגל גם את החלב.
3 מוסיפים לקמח את החמאה המומסת, החלב החמים, הביצים והסוכר, ומעבדים עד שהרכיבים מתאחדים.
4 מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק, ומעט דביק.
5 מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה עד שנפח הבצק מוכפל (אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך הלילה).
6 אחרי התפיחה מחלקים את הבצק לרבעים (לרול נשתמש ב-3 רבעים וברבע הנותר ניתן להכין גלילת נוטלה, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר).
7 מכינים את המלית: מערבבים בקערית את הסוכר עם הקקאו והקינמון. מחממים במיקרו בקערית קטנה, בפולסים של 20 שניות את החמאה, עד שהיא רכה מאד אך לא נמסה ונוזלית. מניחים בצד.
8 מכינים את הרול: מרדדים את אחד מרבעי הבצק לעלה מלבני. מורחים את המלבן בשליש מהחמאה הרכה, מפזרים שליש מתערובת הסוכר-קקאו-קינמון מעל, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
9 חוצים את הרולדה לאורך לשני חלקים בעזרת סכין חדה, ומניחים בתבנית בצורת שבלול - מסובבים את החצי הראשון סביב עצמו וממשיכים עם החצי השני. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים (ברביעי לא משתמשים, זוכרים?). מי שרוצה לגוון ולהפוך את העוגה למעניינת יותר, יכול למרוח על אחד הרבעים מלית ריבת חלב במקום מלית הקקאו.
10 מכסים את התבנית במגבת נקייה ומשאירים להתפחה נוספת כשעה. שולחים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה בחלק העליון שלה.
11 מכינים זיגוג: בזמן שהעוגה בתנור, מבשלים את חומרי הסירופ על האש עד שהסוכר נמס.
12 מוציאים את הרול מהתנור ומיד מזגגים בסירופ הסוכר.