המצרכים :המרכיבים (תבנית 24-20 ס"מ):
לקרם חמאה וניל:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקקאו ומוסיפים את המלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת החמוצה. 3 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה עד שהיא הופכת לרכה ואוורירית, במרקם קרמי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. 4 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים למרקם אחיד. 5 מורידים את מהירות המערבל לנמוכה, ומוסיפים לסירוגין את תערובת החלב-שמנת ואת תערובת הקמח, עד שמתקבל מרקם אחיד. 6 יוצקים לתבנית ואופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא לפני שממשיכים. 7 מכינים את קרם החמאה: מקציפים את החמאה בקערת המערבל במהירות בינונית, עד שהיא הופכת תפוחה ואוורירית. מורידים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים את המהירות ומעבדים 3-2 דקות. מנמיכים שוב את המהירות ומוסיפים את תמצית הווניל והחלב. מגבירים אותה פעם נוספת ומעבדים למרקם אחיד וחלק. 8 הרכבת העוגה: מכסים את כל העוגה (פנים ודפנות) בקרם החמאה ומיישרים בסכין חלקה למראה חלק ונקי. גוזרים רצועה עבה מנייר אפייה ומניחים אותה סביב העוגה (לא לדאוג, זה לא יהרוס את הקרם) כך שרק חלקה התחתון – בעובי לפי בחירתכם – יישאר חשוף. מצמידים בידיים, בעדינות, סוכריות קטנות לדופן החשופה של העוגה. מסירים את הנייר. אם צריך, מיישרים בעדינות את הקרם. 9 גוזרים במרכז נייר אפייה צורת לב (מקפלים אותו לשניים, גוזרים חצי לב ופותחים). מניחים אותו בעדינות על העוגה ומפזרים סוכריות צבעוניות בתוך צורת הלב. מסירים בעדינות את הנייר. שימו לב, העוגה שבתמונה היא כפולה – כלומר מדובר בשתי עוגות זו על גבי זו. לתוצאה כמו בתמונה מכינים כמות כפולה של עוגה וכמות כפולה של קרם חמאה, מדביקים את שתי העוגות יחד בעזרת קרם חמאה וממשיכים כרגיל. * המתכון באדיבות נולה אמריקן בייקרי |