עוגת שיש לוטוס פרווהלעוגה המטריפה שלפניכם יש שני סודות, שהופכים אותה לרכה ואוורירית כמו ענן: הקצפה ארוכה של הביצים (בלי להפריד, לא לדאוג) ואינסטנט פודינג בבלילה. ותודה לחסי מהבלוג "קווין אוף קייק" שהכניסה אותה לחיינו
צילום: חסי סגל, קווין אוף קייק
|
המצרכים :לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק/תבנית עגולה 24 ס"מ):
לשיוש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבניות, או מרפדים בנייר אפייה. 2 מתחילים להקציף את הביצים במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים). מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים כ-10 דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח. 3 מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. 4 מוסיפים מים וממשיכים בפעולת המיקסר עד שהם נטמעים. 5 מוסיפים קמח תופח ופודינג ומערבבים (עדיין עם וו ההקצפה) עד איחוד בלבד. 6 מוזגים שלושת רבעי מכמות הבלילה בתבניות, ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח לוטוס שחומם מעט במיקרו. מערבלים לאיחוד קצר בלבד (זה בסדר שלא הכל מתערבב). 7 מוזגים את בלילת הלוטוס לתבנית ומשיישים בעזרת קיסם או סכין. 8 מזלפים מעט ממרח לוטוס מלמעלה ומקשטים בעוגיות (הממרח יעזור להן להידבק). 9 אופים 30-40 דקות (תלוי בתבנית ובסוג התנור). כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 20 דקות, כדי לוודא שהיא לא מתייבשת. כשהקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים קטנים עליו – העוגה מוכנה. 10 מזלפים עוד מעט ממרח לוטוס (לא חובה), ומגישים. >> למתכון המקורי בבלוג קווין אוף קייק ** במקום קמח תופח אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח רגיל פלוס 2 כפיות אבקת אפייה. |