1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הווניל. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים את החמאה והמים. לשים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק יציב, לא נוקשה ולא דביק מדי.
2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של 45-60 דקות, להכפלת הנפח.
3 מחלקים את הבצק ל-3, מעצבים לכדורים ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 5 עד 10 מ"מ (חצי ס"מ עד ס"מ אחד).
4 חותכים כל עיגול ל-8 משולשים (אפשר בגלגלת פיצה) ומגלגלים לצורת קרואסונים. מסדרים בתבנית ומתפיחים עוד 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים.
6 אופים 20-25 דקות, ובינתיים מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה בקלחת (תוך ערבוב) ומסירים מהאש.
7 מורחים את המאפים בסירופ מיד בצאתם מהתנור. מגישים.
לאינסטגרם של לורן
קרואסון מקוצר | צילום:
לורן פפיסמדוב, mako אוכל
** אפשר למרוח על הבצק לפני הגלגול ממרח שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים.
** הקרואסונים יישמרו בצנצנת עוגיות אטומה 4 ימים.