המצרכים :לבסיס (בתבנית בקוטר 24 ס"מ):
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 להכנת הבסיס: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. ממיסים את השוקולד והחלב בזהירות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, בכל פעם חלמון אחד, טורפים היטב ומוסיפים את החלמון הבא. 2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. העוגה תתפח מאוד בזמן האפייה ותתכווץ בצינון. מקררים לחלוטין. 4 כשהעוגה קרה מעבירים סכין חדה בדופנות התבנית ומשחררים את הקפיץ. מניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה וסוגרים את הקפיץ (לא חובה – זה מסייע למראה אחיד יותר). 5 מכינים את המלית: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג לקצפת רכה. מעבירים שליש מהמלית לשק זילוף עם פייה משוננת, את יתר המלית מורחים בשכבה אחידה על גבי הבסיס. מיישרים בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי. 6 להכנת הציפוי: מחממים בזהירות במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. מצננים מעט, אך עדיין מקפידים שהתערובת תהיה נוזלית. יוצקים על גבי המלית ומטים את העוגה כך שתצופה באופן אחיד. שומרים בקירור להתייצבות כ-10 דקות. מזלפים את יתר המלית בעיגולים על גבי הציפוי – מהעיגול החיצוני כלפי פנים. שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה. * העוגה נשמרת בקירור עד 3 ימים. >> בפעם הקודמת הכנו אקלר במילוי פודינג וניל>> ככה תכינו פאד תאי כמו שצריך |