1 בקערה עמוקה, טורפים בתנועות מהירות וחזקות את החלמונים והסוכר במשך כחמש דקות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים לקערה את מיץ וקליפת הלימון ומערבבים היטב
2. נוטלים סיר עמוק, שקוטרו לא גדול מזה של הקערה עם החלמונים הטרופים והסוכר, וממלאים כרבע ממנו במים, מניחים את המים מעל הכיריים ומחממים את המים.
3. מנמיכים את הלהבה מתחת לסיר המים ואת הקערה עם תערובת חלמונים מניחים מעליו, מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים. מניחים לתערובת להתבשל מעל אדי המים כעשר דקות, תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה היטב.
4. ממלאים סיר או קערה שקוטרם מעט גדול מקוטר קערת החלמונים במי קרח עד חצייה.
5. מסירים את קערת החלמונים מעל סיר המים חמים ומעבירים אותה לקערת מי הקרח.
6. מקציפים את השמנת לכדי קצפת סמיכה וחזקה.
7. מקפים בעדינות ובהדרגתיות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים והלימון, מעבירים לתבנית מאורכת ומקפיאים למשך הלילה. (אפשר להוסיף לפה קצת מהפטל, אם רוצים).
8. בסיר קטן מחממים את המים וסוכר הוניל. מבשלים כחמש דקות עד שהנוזל הופך לצמיגי.
9. מוסיפים כ- 6 תותים חצויים ומבשלים כדקה. מוסיפים את שאר הפירות, מערבבים ומורידים מהאש.
10. פורסים את הפרפה לפרוסות עבות, מניחים על צלחת ומקשטים עם קצפת ותערובת הפירות.