המצרכים (10 מנות):לבצק
למילוי
לאפייה
אופן ההכנה:1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק (מלבד החמאה) ולשים לכדי בצק רך למגע. מחלקים ל-4 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומורחים בחמאה מומסת. מניחים לכשעתיים במקום קריר. 2 להכנת המילוי קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומשהים ללילה במקרר. 3 לקראת האפייה ממיסים את החמאה (50 גרם) ומשחימים את הפרורים. 4 בעזרת בד מקומח מותחים את הבצק ומפזרים את הפרורים עליו. סוחטים את התפוחים מהנוזלים ומפזרים על הבצק. 5 מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית משומנת. מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ואופים למשך 35 דקות בחום של 200 מעלות. תוך כדי האפייה רצוי להבריש בחמאה מומסת. 6 מגישים חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר. ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. מיכה גינטר הוא אחד המציגים בתערוכה. |