1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
2 מוסיפים את המים והשמן ואת הנטורינה הרכה ומערבלים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לערבל יותר מדי, כדי לא לפתח את רשת הגלוטן. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים בידיים לאיחוד ומכסים למנוחה של 30 דקות.
עוגיות תמרים של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מחלקים את הבצק ל-3 (או ל-4, אם רוצים עוגיות קטנות יותר).
4 מערבבים את מרכיבי המלית.
5 מרדדים כל חתיכת בצק למלבן מדויק, מורחים במלית ומגלגלים לרול. חותכים לעוגיות ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה.
6 אופים ב-185 מעלות (חום עליון-תחתון) כ-20 דקות (שימו לב, זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור).
7 מפדרים את העוגיות המוכנות באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
** העוגיות יישמרו בצנצנת עד שבועיים.