עוגת פיסטוק לימון מנצחתבזכות הפיסטוק לא צריך להוסיף הרבה שומן בעוגה הזאת, אבל בתמורה לייזה פאנלים מבקשת - אל תקצצו בכמות הסוכר, גם אם זה נראה לכם הרבה. מהעוגות היותר מעלפות שלה, ואלוהים יודע שיש הרבה
חגית ביליה
| לפני, אחרי ותוך כדי, הוצאת מודן
| פורסם 09/03/23 07:23
צילום: גיא בהר, לפני, אחרי ותוך כדי, הוצאת מודן
|
המצרכים :תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ או תבנית בקוטר 26:
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 נחמם תנור ל-165 מעלות, ללא טורבו, ונשמן את התבנית. 2 נטחן יחדיו את הפיסטוקים ואבקת הסוכר עד שייווצר חול ירקרק. 3 נשים בקערה את החומרים הרטובים: הביצים, השמן, השמנת החמוצה, המיץ והקליפה משני הלימונים. נערבב היטב ונוסיף את תערובת הפיסטוקים ואת הסוכר. 4 ננפה לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה ונערבבה היטב. ניצוק את הבלילה לתבנית המשומנת. 5 נאפה כ-50 דקות עד השחמה יפה יפה. נצנן כשעה לפני שנצפה. 6 הציפוי: נערבב יחד במהירות (אפשר גם בבלנדוש) את מרכיבי הציפוי. אם נראה גושישים, נעביר דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק ויפה. כשהעוגה מצוננת לחלוטין ניצוק את הציפוי ונעטר בפיסטוקים קצוצים. ** לגרסה פרווה: במקום שמנת חמוצה להוסיף שלושת רבעי כוס קרם קוקוס או חצי כוס חלב שקדים או מיץ תפוזים. במקום שמנת וחמאה בציפוי להוסיף 3 כפות קרם קוקוס וכף מיץ לימון או חמאת שקדים. מתוך "לפני, אחרי ותוך כדי", הוצאת מודן. לעוד מתכונים מהספר |