עוגת ספוג אישית ללא קמחעוגה קטנה ונפלאה, עם בסיס קראנצ'י של אגוזי פקאן ובלי טיפה אחת של גלוטן
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים (10 מנות):
לעוגות
לסירופ
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 מפזרים בתבניות את הפקאנים, ומניחים בצד. 3 מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר בערך 4 דקות, עד שמתקבלת מקצפת בהירה. מעבירים לקערה. 4 שוטפים היטב את קערת המערבל ואת המקציף, ומייבשים לחלוטין. 5 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה וחצי, עד שמתקבלת מקצפת מאוד עדינה ולא לבנה ודחוסה (ראו תמונה). חשוב לא להקציף יותר מדי. 6 מאחדים את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות, מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים שוב. הימנעו מערבוב יתר, כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה. 7 שופכים את הבלילה לתבניות ואופים 20-25 דקות, עד שמזהיב מאוד והעוגה נפרדת משולי התבניות. 8 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד. 9 כ-5 דקות לפני ההגשה הופכים כל עוגה על צלחת, שופכים סירופ ברוחב לב, ממתינים 5 דקות שייספג טוב טוב, ומגישים (להשלמת החוויה אפשר לצרף גלידת וניל או קצפת). |