1 להכנת הבסיס: מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר כשלוש דקות, עד שהקצף מתייצב. מוסיפים בטפטופים את הקוקוס, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
2 מעבירים את תערובת הקוקוס לתבנית, ומשטחים.
3 מכניסים לתנור בחום 130 מעלות ל-25 דקות, עד התקשות, ומוציאים להתקרר.
4 המוס: ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). כשהשוקולד נמס מניחים לו להתקרר ומתחילים להכין את הקצפת.
5 מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל במהירות גבוהה, עד ליצירת קצפת.
6 מוסיפים לשוקולד שהתקרר את החלמונים, ומערבבים בעדינות.
7 מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת, עד לקבלת צבע אחיד ומרקם חלק. שופכים את הקצפת על הקוקוס שבתבנית ומשטחים.
8 מכסים את העוגה ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
• שונאי הקוקוס מוזמנים לוותר על שכבת הבסיס ולשים את המוס בכוסות שקופות, או על בסיס של פתי בר טבול בחלב עם תמצית וניל או שוקולית.