המצרכים :לבצק (לכ-20 ריבועים):
לפירורים:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק, מעבדים בפולסים ועוצרים לפני שהבצק מתגבש לגמרי. 2 מוציאים רבע מכמות הבצק (לפירורים), מוסיפים לו את אגוזי הלוז, מערבבים ושומרים במקרר. 3 מעבדים בידיים את יתרת הבצק לקבלת בצק אחיד, ומשטחים בתבנית 20x30 ס"מ משומנת לשכבה אחידה. 4 אופים כ-10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. 5 מורחים על הבצק האפוי שכבה נדיבה של ממרח נוטלה, מכסים בפירורי הבצק והלוז ששמרנו במקרר, וממשיכים לאפות 20 דקות עד להזהבה. 6 מוציאים מהתנור, מצננים, ולפני שהבצק מתקשה ומתקרר לגמרי, חותכים לריבועים. מצננים היטב. שומרים בצנצנת אטומה. גיוונים: * לטעם שוקולדי מודגש יותר, אפשר להוסיף כוס שוקולד צ'יפס מריר. * אפשר להחליף את אגוזי הלוז בשקדים מולבנים או באגוזי פקאן. * אם ילדי הבית מעקמים אפם נוכח המליחות שבבצק, אפשר כמובן להשתמש בחמאה רגילה בלבד. המתכון מתוך הספר "דיסקו מתוקים" של מאיה דרין. |