1 הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק.
מתכונים לשבועות
עוד מתכונים לעוגות גבינה
2 מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות.
3 שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים.
5 בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה.
6 מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד.
7 מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה.
8 בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה.
9 מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד.
10 מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות.
11 מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים.
פאי שוקו גבינה פרוס | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
12 מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.