המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות. 2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה מכל צידיה, גם בתחתית. רצוי שהנייר יהיה חלק ככל האפשר, כדי שהעוגה תצא חלקה ויפה. 3 עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום (בזכותו העוגה תישאר בהירה בצדדים). 4 ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את גבינת השמנת, החמאה והשמנת החמוצה: מפעילים את המיקרו לכמה שניות, מערבבים וממשיכים לחמם עם ערבוב מדי פעם עד שהתערובת אחידה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה, ומצננים. 5 מפרידים את הביצים וטורפים את החלמונים עם תערובת הגבינה הצוננת. 6 מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה, ומוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה (אם יש לכם כוח, כדאי לטרוף את החלבונים במטרפה ידנית - כך מתקבלת עוגה אוורירית יותר). 7 מנפים לתוך תערובת החלמונים והגבינות את הקמח והקורנפלור, ומערבבים לתערובת חלקה. 8 מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. 9 יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פני העוגה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור מלאה במים ואופים כ-55 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים, כאשר דלת התנור פתוחה מעט, למשך 30 דקות. 10 מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעליה אבקת סוכר ומקשטים בפירות אם רוצים. רצוי להגיש את העוגה חמימה מעט. * אופציה: ניתן לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת. עוגת גבינה יפנית | צילום: עמית דונסקוי
|