המצרכים :לשכבת השוקולד:
לבסיס:
למלית הגבינה:
אופן ההכנה:* המתכון לתבנית חצי כדור בקוטר 20 ס"מ ובנפח 2 ליטר (להשיג בחנויות המתמחות), או לקערה בממדים דומים.
1 שכבת השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים מחצית מכמות השמנת המתוקה (מכל אחד, 250 מ"ל) לרתיחה ויוצקים מיד על השוקולד, כך שיכוסה היטב. מניחים לתערובת למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ומצננים לטמפרטורת החדר.
2 בסיס העוגה: משמנים את תבנית החצי כדור (או הקערה), ומצמידים אליה ניילון נצמד כך שיגלוש אל מעבר לשוליה.
3 יוצקים לקערית את החלב והאייריש קרים ומערבבים היטב. טובלים בכל פעם בישקוט אחד למשך 2 שניות בלבד מכל צד, ומרפדים את התבנית כך שתצופה בשכבה אחידה של בישקוטים. ניתן לשבור את הבישקוטים לגודל הרצוי. דוחסים בעדינות את הבישקוטים כדי להצמידם היטב ולמלא חללים קטנים אם נוצרו.
4 אם תערובת השוקולד התייצבה והגיעה לטמפרטורת החדר, אפשר להמשיך בהכנת שכבת השוקולד: בקערת המיקסר מקציפים את המכל הנוסף (250 מ"ל) של השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים כ-1/3 מכמות הקצפת בתנועות קיפול לתוך השוקולד, ולאחר מכן את כל היתר, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך לשטוף את קערת המיקסר והמקצף.
5 מורחים בעדינות את מלית השוקולד על גבי הבישקוטים, כך שיצופו בשכבה אחידה. מפזרים את הדובדבנים ומהדקים קלות לשוקולד.
6 להכנת מלית הגבינה: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת המתוקה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר. טורפים היטב במטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה. מחברים את וו ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת סמיכה ויציבה (נזהרים מהקצפת יתר).
7 ממלאים את השקע של העוגה במלית הגבינה, כך שתגיע עד לקו אחד עם הבישקוטים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ללילה שלם.
8 למחרת מחלצים את העוגה מהתבנית: מניחים צלחת על גבי התבנית והופכים אותה בזהירות. לרוב העוגה פשוט מחליקה לצלחת, אבל במידת הצורך ניתן להיעזר בניילון הנצמד ולמשוך את העוגה בעדינות.
* העוגה נשמרת בקירור עוד 5 ימים נוספים.
>> בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
* המתכון באדיבות בישקוטים Bonomi |