1 מכינים את עיגולי הבצק: פורשים את הבצק על משטח העבודה וקורצים ממנו 30 עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
2 מפזרים מעל העיגולים מעט אבקת סוכר ומעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.
3 מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים נייר אפיה על תבנית הטוסטר ומעל מסדרים את עיגולי בצק בשכבה אחת. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים כ-6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה.
4 ממשיכים באותו אופן עם שאר העיגולים. מפזרים מעט אבקת סוכר מעל כל העיגולים ומצננים (עיגולי הבצק נשמרים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר).
5 מכינים את הקרמים: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מצננים ומניחים בצד.
6 מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב. מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ללא צנתר ושומרים במקרר.
7 מוסיפים את השוקולד המומס ליתרת הקרם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף נוספת ללא צנתר.
8 מכינים שקית זילוף שלישית עם צנתר כוכב בקוטר 1 ס"מ. גוזרים את הקצוות של שתי השקיות עם הקרמים ומכניסים אותן יחד לשקית השלישית (זו עם צנתר הכוכב).
9 מרכיבים את המילפיי: מניחים כל עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מזלפים קרם עד לגובה של 3-2 ס"מ ומכסים בעיגול נוסף. מפזרים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ לשמור את הקרם והבצק בנפרד ולהרכיב ממש לפני ההגשה).