1 מחממים תנור לחום בינוני.
2 מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הבישקוטים.
3 שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב. משטחים מעל הבישקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה. מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת. מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות. מגישים עם רוטב שזיפים.
4 להכנת הרוטב: שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים.
5 מקררים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.