מכינים את העוגיות: 1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל. 3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר). 4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).
טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים: 6 ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים. 7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.
סוד מתוק: האויבת הגדולה של העוגיות האלה היא הלחות. כדי לשמור על העוגיות קריספיות חשוב לשמור אותן בכלי אטום (אני אוהבת להשתמש בקופסאות עם סגירת הוואקום – בהן העוגיות יישארו טריות שבועיים-שלושה).