מחממים את השוקולד, הקקאו והסוכר החום בסיר בעל תחתית עבה, בחום נמוך ביותר. בוחשים מעת לעת עד להמסה ולקבלת תערובת חלקה; אסור להניח לתערובת להתלהט. מורידים מן האש ומשהים בצד עד לשימוש. מנפים את הקמח, המלח, הקקאו והסודה על נייר שעווה ומשהים בצד. מקציפים את החמאה בכף או במערבל חשמלי, עד לקבלת קרם חמאתי. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, ממשיכים להקציף, ולבסוף מוסיפים את תמצית הווניל. בוחשים פנימה את תערובת הקמח - כף אחת בכל פעם - ואת המים לסירוגין (אם משתמשים במערבל חשמלי, מפעילים אותו על מהירות נמוכה ומערבלים מעט ככל שאפשר). כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבדים פנימה את תערובת השוקולד המומס. שופכים באופן שווה את העיסה לתבניות המצופות נייר. בתנור שחומם ל-180C אופים בתבניות הקטנות במשך 25 דקות, או במשך 30 דקות בתבניות הגדולות. העוגה מוכנה כאשר היא נפרדת משולי התבנית ולחיצת אצבע במרכזה אינה משאירה סימן. מניחים להצטנן 5 דקות ולאחר מכן הופכים את התבנית על גבי רשת; מקלפים את הנייר ומצננים את העוגה. להכנת המילוי והציפוי ממיסים את שני סוגי השוקולד בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים). מרחיקים את הקערה ממקור החום, מערבבים קלות לקבלת קרם חלק, ולאחר מכן טורפים פנימה את השמנת. משהים עד שמסמיך, כדי שיהיה נוח למריחה (בתנאי מזג אוויר חמים ייתכן שיהיה צורך לצנן מעט). מצפים את המשטח העליון של אחת העוגות בקרם. מניחים את העוגה השנייה מעליה. מצפים בקרם את כל פני העוגה העליונה והצדדים (בתנאי מזג אוויר חמים מצננים את העוגה כמה דקות, עד שהקרם יתמצק). שומרים במקום קריר עד להגשה. עוגה ללא ציפוי ניתן לשמור במכל אטום במשך יממה. את העוגה המוכנה רצוי לאכול בתוך 5 ימים. ניתן להקפיא עוגה ללא ציפוי למשך חודש.