1 מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד קבלת קצף אוורירי רך (משך כ-5 דקות), מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הביצים, דבש, מי הקפה, ריבת תפוזים, גרידת תפוז, הקמחים ואבקת הסודה (את הקמחים עם אבקת הסודה חשוב לערבב יחד בשקית לפני ההטמעה בבלילה). מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. אם הבלילה מקבלת "נקודות" (מהחמאה) לסיים בכמה תנועות טריפה ידניות (עם ראש המקצף) נמרצות, הנקודות תעלמנה ותתקבל מסה חלקה קרמית. 2. רצוי להכין מראש את הסיר: מברישים היטב את הסיר בחמאה המומסת ומקמחים בקמח שקדים (אפש גם בתחליף קמח) - משהים במקפיא/מקרר עד לשימוש. 3. יוצקים את מסת הבצק לסיר המשומן, מכסים את הסיר ומניחים אותו על התושבת לסיר פלא (ה`ישבן`) מעל הלהבה 4. מבשלים על להבה נמוכה משך שעה ורבע. באפייה בסיר פלא לעוצמת החום של להבות הכיריים משמעות חשובה פי כמה: יש הבדלים עצומים בין מגוון סוגי הכיריים ולכן ההיכרות של כל אחד עם תכונות עוצמה ופיזור החום של הכיריים שלו חשובות גם לתהליך התפיחה (חום גבוה מדי יגרום לעוגה לתפוח במהירות, לגלוש מהסיר וליפול). 5. מכבים את האש, משאירים את העוגה בסיר גלוי על רשת לצינון ראשוני, מנתקים מהתבנית על ידי העברת קצה סכין חד בדפנות וסביב הטבעת. הופכים על הרשת להשלמת צינון. 6. הופכים על צלחת הגשה, זורים אבקת סוכר ומגישים עם רסק תפוחים טבעי. הערות וטיפים: מומלץ לאחסן במקרר (אך לא חובה) - טעם ומרקם העוגה ישתבחו כעבור לילה מהכנתה המרה לקמח רגיל - להשתמש ב-2 כוסות קמח שטיבל 5 ולהוסיף כפית אבקת אפייה אפייה בתנור - בתבנית קוטר 26 ס"מ, או בסיר פלא אך בלי מכסה, בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 170 מעלות משך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ יוצא יבש. הפיכה לפרווה - להשתמש במחמאה במקום החמאה (רק להקפיד שתהיה רכה מאוד)