המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. 2 מנפים את הקמחים, קסנטאן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה אחת. בקערה שנייה מערבבים את הביצים, תמצית הווניל, והשמן. 3 מערבבים את הנוזלים עם החומרים היבשים ומוסיפים את האגוזים והצימוקים. 4 יוצרים כיכר מוארכת (אורך של כ-22 ס"מ ורוחב כ-10 ס"מ). מעבירים לתבנית המרופדת ואופים למשך 20 דקות. 5 מוציאים מהתנור ונותנים לכיכר להתקרר כ-20 דקות לפחות. 6 בינתיים, מורידים את הטמפרטורה ל-165. בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומניחים שוב בתבנית האפייה. אופים למשך 15 דקות נוספות. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה. שפית עינת מזור היא בעלת סטודיו קולינרי The allergy free chef הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |