כמה כללי ברזל להצלחת העוגה: 1. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר. המצרכים :לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה במיקרו (או על בן מארי), מוסיפים שמן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 3 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח למשך דקה. מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה (תוך כדי הקצפה). מקציפים כ-3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. 4 מחלישים את עוצמת המערבל ומוסיפים חלמונים בהדרגה. מוסיפים את גבינת השמנת, אבקת האפייה והקמח לסירוגין, מוסיפים גם את תערובת השוקולד ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת יפה. 5 מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועם פירורים לחים עליו. 6 מכינים את ציפוי: מחממים שמנת, מוסיפים שוקולד ומניחים לו להתמוסס לאיטו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על העוגה ומורחים בצורה אחידה. |