1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.
2 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים, סוכר ומלח.
3 יוצרים גומה בתערובת הקמח ומכניסים אליה ביצים, מיץ מנדרינות, חצי מקליפת המנדרינות, שמן ותמצית וניל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבניות ואופים 35-45 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכזן יוצא יבש.
עוגת מנדרינות. שמורה לחורף בלבד | צילום:
מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס
6 מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר, החצי השני של קליפת המנדרינות והמים החמים.
7 מוציאים את התבניות מהתנור ויוצקים את הזיגוג על העוגה החמה.
עוגת מנדרינות מהודרת | צילום:
מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
* אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק בגודל 25*8 ס"מ.